Conform lui www.dailymail.co.uk în Sydney a fost lansat primul aparat de vending cu pizza din Australia, iar deliciile în valoare de 12$ au avut un așa succes încât proprietarul se gândește să mai instaleze câteva aparate. Creierul din spatele lui Pizza Gio este George Pompei, patronul lui Pompei’s Pizza and Pasta Restaurant din Bondi Beach. El s-a inspirat în timpul călătoriei avută în Italia unde a văzut un concept similar. Domnul Pompei admite că a fost sceptic la început, respectiv că un aparat ar fi capabil să producă o pizza care îndeplinește standardele înalte caracteristice restaurantul său.

“Am vrut să mă asigur că aparatul va putea face o pizza cu gust proaspăt şi delicios”, a declarat Domnul Pompei lui Daily Mail Australia. Cu toate acestea după aproape doi ani de la proiectarea aparatului şi după luni de testare riguroasă, acesta a reușit în cele din urmă să obțină un produs care să corespundă cerințelor. “Odată ce aparatul a fost elaborat, au fost necesare şase luni de testare până când am fost mulțumit de produs,” a explicat el. “Noi folosim făină pulbere, drojdie naturală, ulei de măsline extravirgin şi sare de mare, iar aluatul se lasă la dospit 48 de ore înainte de a fi întins şi de a se adăuga toppingul.”

Pizza este pre-coaptă în cuptor de piatră înainte de refrigerare şi stocare în distribuitoarele de vending. Durează trei minute să fie gătită şi clienţii pot alege topping-uri de salam picant sau margarita. Şi dacă vă faceți griji că pizza stă depozitată în aparatele de vending colectând praf, nu este cazul. Aparatul este aprovizionat zilnic şi dacă stocul se epuizează înainte de sfârşitul zilei, un mesaj este trimis la restaurantul domnului Pompei, care va trimite apoi pe cineva să îl aprovizioneze.

Pizza Gio a fost atât de populară în Chatswood încât se plănuiește inaugurarea unui alt aparat, cu topping-uri alternative. Dar iubitorii de pizza de pe lângă Sydney nu trebuie să își facă griji că vor fi privați de această variantă prea mult timp. George Pompei speră să vină cu mai multe aparate în tot oraşul.

În ciuda asigurărilor lui că pizza în 3 minute este la fel de bună ca cea pe care o puteţi cumpăra din restaurantul său, el nu vede Pizza Gio ca pe o ameninţare. “Acestea sunt menite mai mult pentru oamenii care doresc să mănânce ceva la pachet, și nu celor care doresc să servească masa în mod tradițional.”